Carbonara
Pre tých, ktorí poznajú Rím, je jedným z najcharakteristickejších a plných symbolov. Zdá sa, že prvá Carbonara vznikla v reštaurácii na jednej ulici, odtiaľ je názov uličky, od roku 1944. Najspoľahlivejší príbeh v skutočnosti rozpráva o stretnutí medzi ingredienciami dostupnými pre vojakov a predstavivosťou rímskeho kuchára. Výsledkom bol prototyp špagiet carbonara: vajcia, slanina , syr. Postupne sa recept vyvinul na ten, ktorý všetci poznáme dnes a môžeme ho oceniť v dome pre skutočných priateľov. Carbonara v Taliansku je veľmi známa aj v zahraničí. Priprava na Carbonaru je priebehu niekoľkých minút. Len si pomyslite, že potrebujete iba korenistú slaninu nakrájanú na prúžky, zlatý krém na báze vaječných žĺtkov (v našej verzii) a veľa strúhaného syru Pecorino . Ponorte sa s nami do obľúbeného Ríma a zistite, ako sa vyrábajú krémové špagety carbonara, dajte nám vedieť, či sa vám páči naša verzia a ak ste zvedaví na nápad ochutnať ďalšie recepty z Talianskych jedál budeme pridávať ďalšie a ďalšie recepty .
Čas na prípravu :10min
Čas varenia: 20min
Pre 4 osoby
Ingrediencie :
350 g špagiet
200 g slanina
6 stredné žĺtka
100 g 5 polievkových lyžíc strúhaného syra Pecorino
Dáme variť vodu na špagety ,keď voda zovrie pridáme malú lyžičku soli ,doplníme špagety a necháme variť 7 min.Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kocky vložíme na panvicu a necháme piecť do chrumkava. Do misky vložíme 6 ks žĺtok ,Pecoríno ,štipku mletého korenia ,polievkovú lyžicu olivového leja a polievkovú lyžicu prevarenej vody zo špagiet ,premiešame . špagety spojíme so slaninou ,premiešame a doplníme krémovú omáčku a znova premiešame .Premiešame všetky ingrediencie spolu pripravíme na tanier a želáme dobrú chuť.